Ο Λούκα Ντόντσιτς είχε ένα ρεκόρ franchise 60 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ, συμπεριλαμβανομένου του ισόπαλου από τη σκοπίμως χαμένη ελεύθερη βολή του για να αναγκάσει την παράταση, για να βοηθήσει τους Ντάλας Μάβερικς να νικήσουν τους Νιου Γιορκ Νικς με 126-121.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ.

Αλλά το βράδυ της Τρίτης εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς, έκανε κάτι που κανένας παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει καταφέρει ποτέ. Όχι, ούτε καν ο Γουίλτ Τσάμπερλεν.

Ο Ντόντσιτς σημείωσε 60 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ στη νίκη επί των Νικς στην παράταση με 126-121.

Αυτή η παράλογη εμφάνιση ήταν το πρώτο παιχνίδι 60/20/10 στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ήταν επίσης κορυφαίος στην καριέρα του σε πόντους για τον 23χρονο, καθώς το προηγούμενο καλύτερό του ήταν 51 την περασμένη σεζόν κόντρα στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

 

Αυτό που κάνει την απόδοση ακόμα πιο αξιοσημείωτη, είναι ότι ο Ντόντσιτς είχε ένα θαυματουργό παιχνίδι για να δώσει ακόμη και την ευκαιρία στην ομάδα του στο έξτρα καρέ, χάνοντας σκόπιμα μια ελεύθερη βολή, πριν χτυπήσει τον κάδο της ισοφάρισης.

 

Ο Ντόντσιτς ήταν κατανοητό εξαντλημένος μετά την απόδοσή του που έσπασε το ρεκόρ, λέγοντας στο Bally Sports μετά το παιχνίδι ότι είναι “κουρασμένος σαν κόλαση”.

Είπε επίσης στον δημοσιογράφο ότι «χρειάζεται μια μπύρα ανάκτησης».

Λοιπόν, αν κάποιος έχει κερδίσει ένα, είναι αυτός.

Ειδικά όταν ακόμη και ο ιδιοκτήτης σας μένει άφωνος από τη γραμμή στατιστικών στοιχείων σας:

 

Και ο ιδιοκτήτης των Mavericks, Mark Cuban, δεν ήταν ο μόνος με δέος, καθώς τόσο οι πρώην όσο και οι ενεργοί παίκτες του NBA δεν πίστευαν στα μάτια τους:

 

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version