Ο γκαρντ της Virtus Bologna μπήκε για άλλη μια φορά στο “hero mode” αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στη Δανία τη νίκη αυτή τη φορά.

Η Δανία έκανε ανατροπή απέναντι στη Γεωργία για να ανοίξει το δρόμο για το Ευρωμπάσκετ του 2025, που ήρθε χάρη στον Ιφ Λούντμπεργκ. Αυτή τη φορά, έχοντας χάσει από προβάδισμα των 17 πόντων, η Εθνική Δανίας έχασε με 89-85 από τη Φινλανδία.

Για τους νικητές ο Mikael Jantunen της Paris Basketball έκανε τεράστια προσπάθεια 19 πόντων 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ακολούθησε ο Alexander Madsen με 15 πόντους, ενώ ο Edon Maxhuni έκανε επίσης ότι καλύτερο μπορούσε και έδωσε στη Φινλανδία 14 πόντους και 5 ασίστ.

Ο γκαρντ της Βίρτους Μπολόνια ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο η ερυθρόλευκη ομάδα παραλίγο να ξεφύγει με μια νίκη από τη Σκανδιναβία, βάζοντας 26 πόντους (9/18 σου, 5/9 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Κέβιν Λάρσεν τον συνόδεψε με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο 22χρονος Μπακάρι Ντίμπα τελείωσε με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σουτάροντας άψογα από το εύρως των 3 έχοντας 4/5.

Η εθνική Δανίας έφτασε σε προβάδισμα 17 πόντων προς το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου (58-41). Ωστόσο, η Φινλανδία έκανε μια τεράστια προσπάθεια στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα σερί 10-0 για να επιστρέψει στο παιχνίδι, προηγώντας τελικά με 74-72.

Η Δανία έμοιαζε να έχει πάρει τον έλεγχο για άλλη μια φορά ανεβαίνοντας στο 82-76, αλλά η ομάδα του Lassi Tuovi μπήκε σε ένα σερί 13-2 για να βρει τελικά τη νίκη εντός έδρας στο Espoo Metro Arena.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version